Positief

Aniek Vogel

Één van de vragen die vaak aan mij gesteld wordt is: ‘’Hoe blijf jij ondanks je chronische aandoening zo positief?’’

Wat ik altijd in mijn achterhoofd blijf houden is dat we allemaal leven met tegenslagen, pijn en waardeloze omstandigheden, maar we hebben allemaal elke dag de mogelijkheid om een ​​keuze te maken en te beslissen hoe we hier mee omgaan.

Natuurlijk, is het soms moeilijk om te leven met een chronische aandoening. Het is soms moeilijk om in een lichaam van ‘’80-jarige’’ te zitten terwijl dat ik 27 ben. Het is soms moeilijk om te glimlachen als ik denk aan bepaalde herinneringen. Het is moeilijk om iets te gaan doen wetende dat ik op elk moment een opvlamming zou kunnen krijgen. Het is moeilijk om bij mensen van mijn eigen leeftijd te zijn en niet in staat te zijn om dezelfde dingen te doen.

Maar weet je wat nog veel moeilijker zou zijn?

Alleen thuis zitten en het hele leven missen. Jezelf afsluiten van geweldige vriendschappen vanwege angst of afwijzing. Afspraken afzeggen en je altijd afvragen ‘wat als?’. Op een dag wakker worden als ik 80 bent en beseffen dat ik mijn hele leven heb verspild.

DAT zou pas echt moeilijk zijn.

Wat de situatie ook is, we hebben een keuze in hoe we reageren en hoe we hiermee omgaan. Kies daarom altijd met je eigen hart, op die manier zorg je ervoor dat dit je later zal helpen. Natuurlijk is het niet mogelijk om 100% van de tijd gelukkig te zijn, maar we kunnen er altijd voor kiezen om dingen te zien zoals wij ze willen zien.

Liefs,

Aniek Vogel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *